Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020
Projekt realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020
Priorytet III KOMPETENCJE I KWALIFIKACJE,
Działanie 3.3 „Kształcenie zawodowe młodzieży na rzecz konkurencyjności podlaskiej młodzieży”,
Poddziałanie 3.3.1 „Kształcenie zawodowe młodzieży na rzecz konkurencyjności podlaskiej młodzieży”.
INFORMACJA O PROJEKCIE
CEL GŁÓWNY PROJEKTU:
Podniesienie poziomu kształcenia zawodowego oraz kształtowanie kompetencji 25 uczniów w ASP w Łomży (12K, 13M) oraz 7 nauczycieli (4K, 3M) wraz z dostosowaniem go do oczekiwań i potrzeb regionalnego rynku pracy (w tym istniejących i powstających miejsc pracy) w okresie do 30.06.2022r.
Okres realizacji projektu: 01.07.2020 – 30.06.2022
ZAKRES WSPARCIA:
Projekt obejmuje następujące wsparcie:
- Uczniowie Akademickiej Szkoły Ponadpodstawowej Technikum Technologii żywności o profilu browarnictwo rzemieślnicze i przemysłowe w Łomży.
- Poradnictwo zawodowo-edukacyjne
- Zajęcia rozwijające uzdolnienia uczniów z zakresu matematyki i języka angielskiego
- Realizacja projektów edukacyjnych
- Grupowe warsztaty przygotowujące do wejścia na rynek
- Spotkania panelowe z przedsiębiorcami
- Wyjazdy edukacyjne
- Stypendia naukowe dla uczniów szczególnie uzdolnionych
- Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze z matematyki, fizyki, chemii i języka angielskiego
- Opieka pedagogiczno-psychologiczna uczniów zagrożonych wypadnięciem z systemu szkolnictwa
- Kursy i szkolenia dające dodatkowe uprawnienia niezbędne na rynku
- Staże zawodowe
- Nauczyciele zatrudnieni w Akademickiej Szkoły Ponadpodstawowej w Łomży.
- Szkolenia i studia podyplomowe
- Staże zawodowe
Do pobrania: